Όριο-σοκ βάζουν οι γιατροί: Θα εξετάζουν έως 30 ασθενείς


Εγκύκλιος κυβερνητικών γιατρών σε εφαρμογή από τη Δευτέρα - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/296314#sthash.Ud32N1ze.dpuf

Λευκωσία: Μια απόφαση που θα προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία και αναστάτωση στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας έλαβαν οι κυβερνητικοί γιατροί.

 Από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα εξετάζονται μόνο 20 ασθενείς από κάθε ειδικό γιατρό και μόνο 30 ασθενείς από κάθε γενικό γιατρό γεγονός που σημαίνει ότι μόνο όσοι ασθενείς προλάβουν να εγγραφούν πριν "κλείσουν" οι λίστες θα εξυπηρετούνται. 

Κι αυτό όταν ήδη παρουσιάζεται τεράστιο πρόβλημα και ταλαιπωρία ακόμα και πριν από το όριο των 20 και 30 ασθενών ανά γιατρό.

 Ο "Φ" εδώ και μέρες έχει γίνει δέκτης παραπόνων από ασθενείς οι οποίοι υποχρεώθηκαν να επισκεφθούν τον γιατρό τους δύο και τρεις φορές για να καταφέρουν να εγγραφούν και να πάρουν τελικά τα φάρμακα τους. 

 Στους γιατρούς μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος ενώ ενημερώθηκαν από τις 8 Ιανουαρίου με επιστολές ο υπουργός Υγείας και ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών. 

 Η απόφαση αυτή λήφθηκε από την ΠΑΣΥΚΙ στις αρχές του μήνα όταν για άλλη μια φορά τέθηκε προς συζήτηση το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται όταν οι γιατροί υποχρεώνονται να εξετάζουν μέχρι και 50 ή και 70 ασθενείς την ημέρα με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, να προκύπτουν κίνδυνοι τόσο για τον ίδιο τον γιατρό αλλά κυρίως για τους ασθενείς με λάθος διαγνώσεις και ιατρικές πράξεις. 

 Περισσότερα στον «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/296314#sthash.Ud32N1ze.dpuf