Παμπορίδης: Δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των ιατρικών λειτουργών


Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται στη διαδικασία ευρύτερων σχεδιασμών για τη μεταρρύθμιση και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των ιατρικών λειτουργών, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Παμπορίδης, με αφορμή τη συζήτηση τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής πρότασης του ΔΗΣΥ, που αφορά την παράταση του ορίου αφυπηρέτησης για τους Ιατρούς του Δημόσιου Τομέα Υγείας από το 65ο στο 68ο έτος ηλικίας.

Ο Υπουργός Υγείας ήταν κατηγορηματικός σήμερα ότι “ως θέμα αρχής δεν προσφέρεται ο χώρος υγείας για εργατικές κινητοποιήσεις”.

Η τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας που δόθηκε ήδη στη Βουλή γραπτώς, είναι πως κρίνει ότι η πρόταση για παράταση του ορίου αφυπηρέτησης στην ηλικία των 68 χρόνων για ιατρικούς λειτουργούς δεν εξυπηρετεί οποιοδήποτε στόχο τη δεδομένη περίοδο

“Οι λόγοι για τους οποίους είχε κατατεθεί αρχικά η πρόταση δεν συντρέχουν πλέον, αφού αυτοί αποσκοπούσαν στην παραμονή μερίδας ιατρικών λειτουργών στη δημόσια υπηρεσία για την εύρυθμη λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της νομοθεσίας για παγοποίηση πλήρωσης θέσεων προαγωγής”, σημειώνεται.

Αναφέρεται, επίσης, ότι από την ημερομηνία της αρχικής κατάθεσης της πρότασης μέχρι σήμερα, έχουν αποπαγοποιηθεί/πληρωθεί αρκετές θέσεις προαγωγής και βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες πλήρωσης και άλλων θέσεων.

“Σε κάθε περίπτωση και δεδομένης της κυοφορούμενης μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, δεν θα πρέπει να δοθεί η εν λόγω παράταση, αφού τα θέματα αυτά θα τυγχάνουν, μεταξύ άλλων, διαβούλευσης με όλους τους άμεσα επηρεαζομένους εργαζομένους από όλες τις ομάδες των επαγγελματιών υγείας, ενόψει της αναδιοργάνωσης και της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων. Ως εκ τούτου, θέση του Υπουργείου Υγείας είναι η ακύρωση της πρότασης”, σημειώνεται στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στην Βουλή.

(Πηγή: http://ygeia-news.com/index.php?id=1)