Σοβαρές ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία





Σε πλήρη εκτροχιασμό βρίσκονται τα κρατικά νοσηλευτήρια, με ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό, όπως γάζες, βαμβάκι, επιθέματα πληγών, κ.α. με αποτέλεσμα να δυσχαιρένεται τόσο η περίθαλψη των ασθενών όσο και το έργο γιατρών και νοσηλευτών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ygeianews,η κατάσταση σε κάποια τμήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων χαρακτηρίζεται τραγική, καθώς οι ελλείψεις αυτές παρατηρούνται εδώ και αρκετές εβδομάδες ακόμα και μήνες. Πέραν αυτού δεν υπάρχουν ούτε αποθέματα σε βασικά είδη και αναλώσιμα ούτε στις κεντρικές αποθήκες. 

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται αφορούν γάζες, βαμβάκι, καθετήρες αναρρόφης (βασικά μεγέθε 14-16). σττολές προστασίας προσωπικού και ασθενών από λοιμώξεις (isolationgown), επιθεματα πληγών (κφκ, τραχειοστομιων, ρινογαστρικων), συνδετικα για χορήγηση ενδοφλεβιων υγρών (stoper, 3way), φίλτρα συστημάτων αναρρόφησης, αναλώσιμα οξυμετρων κ.α.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Ygeianews, τραγική φαίνεται να είναι η κατάσταση σε ότι αφορά στην έλλειψη αναλώσιμων και από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας στο Γενικό νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα αναγκάστηκαν προχθές να αγοράσουν οι ίδιοι χαρτί υγείας για τους ασθενείς καθώς δεν υπήρχαν αποθέματα στις αποθήκες αλλά ούτε και λεφτά για άλλες βασικές ανάγκες του Τμήματος.

Παρά τις αλεπάλληλες προσπάθειες του Ygeianews, να μιλήσει με κάποιο αρμόδιο, εντούτοις αυτό δεν κατέστη δυνατό, ωστόσο θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες πληροφορίες για το όλο θέμα.

(Πηγή: http://ygeia-news.com/index.php?id=109&hid=516876)